Tennisbond meldt verdachte partij

De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft bij de verantwoordelijke instanties een verdachte tennispartij van een Nederlandse speler gemeld. Een woordvoerder van de KNLTB bevestigde woensdag berichtgeving van de NOS over een mogelijk geval van matchfixing. ,,We hebben het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van deze zaak. We wachten nu de uitkomst van het onderzoek af'', liet een voorlichtster van de tennisbond weten.

In Turijn speelde Mark Vervoort met zijn Belgische tennispartner Yannick Mertens dinsdag een partij in het dubbelspel van een challengertoernooi. Tijdens het duel met de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog (circa 91.000 euro).

Het opvallende gokgedrag rondom het duel, dat Vervoort en Mertens in twee sets verloren (6-3 6-4), leidde tot nogal wat ophef op de sociale media. ,,Mede daardoor zijn wij in actie gekomen'', zei de woordvoerder van de KNLTB.

Vervoort staat 141e op de wereldranglijst voor dubbelspelers. Hij was woensdag niet voor commentaar bereikbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.