Tennisser Egberink onderuit in Rio

Voor rolstoeltennisser Tom Egberink was het paralympisch toernooi in het enkelspel snel afgelopen. In Rio de Janeiro verloor de speler uit Dalen zondagmiddag kansloos van de Chinees Shunjiang Dong. De als elfde geplaatste Egberink werd slechts twee punten gegund: 6-1, 6-1. Hij komt deze week nog wel in actie in het dubbelspel.

De 21-jarige zwemster Marije Oosterhuis uit Delfzijl eindigde als achtste in de finale 100 meter rugslag klasse S10. Maandag begint de 14-jarige Sanne Hofman uit Hoogeveen aan haar toernooi.

Als lid van de rolstoelbasketbalploeg verloor Quinten Zantinge uit Havelte zondagmiddag de vierde poulewedstrijd van Turkije (67-50). Oranje won eerder dit weekeinde van Canada (49-32) en Japan (67-59) en was het toernooi met verlies tegen wereldkampioen Australie begonnen (70-50). Zantinge krijgt nauwelijks speeltijd. Maandag speelt Oranje de laatste poulewedstrijd tegen Spanje. Winst betekent plaatsing voor de kwartfinale.

Ellen Ceelen uit Groningen won met het zitvolleybalteam zondag de tweede poulewedstrijd. Oranje versloeg Canada met 3-1, Ceelen bleef aan de kant. In het verloren openingsduel met Oekraine (2-3) deed de 33-jarige Ceelen-Van der Velde een paar minuten mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.