Tennisser Mertens ontkent, Vervoort zwijgt

De Belgische tennisser Yannick Mertens ontkent dat hij iets te maken heeft met matchfixing. Dat doet Mertens nadat de Nederlandse tennisbond (KNLTB) melding had gemaakt van een verdachte tennispartij van de Belg in een toernooi in Turijn, waar hij dubbelde met de Nederlander Mark Vervoort.

,,Zoals sommigen onder jullie heb ik het spijtige nieuws omtrent mijn persoon ook moeten vernemen via de pers. Ik ben totaal verrast, heb geen weet van valse praktijken en heb er al zeker niks mee te maken'', meldt Mertens op zijn Facebookpagina. ,,Ik zal er dan ook alles aan doen om de zaak zo snel mogelijk uit de wereld te helpen en mijn naam te zuiveren.''

In de eerste ronde van het dubbelspel van het challengertoernooi verloren Mertens en Vervoort van het Italiaanse koppel Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego. De Belg en de Nederlander waren favoriet tegen het koppel dat met een wildcard het toernooi was binnengeraakt. Tijdens de partij werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog (circa 91.000 euro).

Vervoort zwijgt vooralsnog, de KNLTB heeft geen contact met hem gehad. ,,Dat ligt in deze situatie ook niet voor de hand'', aldus een woordvoerster. De tennisbond heeft het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van de zaak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.