Tennisser Sidané Pontjodikromo uit Groningen haalt hoofdtoernooi Antalya

Sidane Pontjodikromo, onder toeziend oog van zijn trainer Tjerk Bogtstra. Foto: JKB/Menno Ringnalda

Proftennisser Sidané Pontjodikromo won driemaal op rij in het kwalificatietoernooi van de World Tennis Tour in Antalya. Daarmee kwalificeerde de Groninger zich voor het hoofdtoernooi in de Turkse badplaats.

Pontjodikromo (20) is bezig aan zijn vijfde opeenvolgende weektoernooi op het gravel van Antalya. Het is de derde maal dat hij het hoofdtoernooi bereikt. Vorige week lukte hem dat ook, na drie zeges in het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi, het derde niveau van de proftennistour, trof hij toen de Spanjaard Alex Marti Pujolras, en ondanks twee matchpoints dolf Pontjodikromo toen het onderspit: 7-6, 6-7, 1-6. Eind januari liet ‘Pontjo’ in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Antalya ook al matchpoints liggen tegen de sterke Oezbeek Khumoyun Sultanov, de nummer 330 van de wereld.

Een van de mooiste zeges

Dinsdag behaalde Pontjodikromo een van de mooiste zeges van dit jonge jaar, hij won in de derde ronde van de ‘kwali’s’ van het WTT van Antalya van Simone Roncalli, die op ATP-plek 668 staat en dus duidelijk favoriet was. De Italiaan had echter weinig in te brengen tegen de Groninger: 6-2, 6-3. In de eerste twee ronden had Pontjodikromo weinig moeite met achtereenvolgens Rocalli’s landgenoot Giuseppe Tresca (6-0, 6-1) en de Oekraïner Denis Puzanov (6-2, 6-1).

Woensdag is Baran Cengiz zijn tegenstander. De Turk staat ruim vijftig plekken achter Pontjodikromo geposteerd op de ATP-wereldranglijst: 937 om 993.

Houkes eruit

Voor Max Houkes is het enkeltoernooi in Antalya voorbij. De 20-jarige prof uit Sleen won van de Indiër Neeraj Yashpaul (6-1, 6-1) en de Italiaan Ricardo di Nocera (6-2, 6-3), maar bleef op de drempel van het hoofdtoernooi met duidelijke cijfers steken tegen de Braziliaan Matheus Puccinello de Almeida (0-6, 0-6). In het dubbeltoernooi speelt Houkes nog wel, samen met Pontjodikromo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu