Tennisser Tomic tergt publiek

De Australische tennisser Bernard Tomic heeft dinsdagavond tijdens het prestigieuze graveltoernooi in Madrid weer eens in negatieve zin van zich doen spreken. De nummer 22 van de wereld draaide uit pure frustratie over zijn eigen spel tegen de Italiaan Fabio Fognini op het eerste matchpoint zijn racket om. Met het handvat naar voren gericht, wachtte hij balorig de service van zijn opponent af. Fognini sloeg een ace waarna Tomic met de hoon van het publiek kon vertrekken: 6-2 6-4.

Op de sociale media kreeg de 23-jarige Tomic, die in zijn roerige loopbaan al bij verscheidene incidenten was betrokken, er eveneens flink van langs. ,,Hij vindt van zichzelf dat hij een speler is voor de top tien van de wereld. Maar als hij zich zo lichtzinnig blijft gedragen, zal hij nooit in de top tien van de fans belanden'', liet een landgenoot optekenen.

Tomic heeft het 'record' voor de snelste nederlaag ooit in een Masterstoernooi in het ATP-circuit op zijn naam staan. In 2014 verloor hij lusteloos in Miami in 28 minuten van de Fin Jarkko Nieminen (6-0 6-1).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.