Tennisster Bertens bij laatste vier in Rabat

Kiki Bertens staat in de halve finales van het WTA-tennistoernooi in Rabat. De 24-jarige Nederlandse speelster versloeg donderdag in de kwartfinales Joelia Poetintseva uit Kazachstan in drie sets. Bertens won in een partij die bijna twee uur en drie kwartier duurde met 6-3 6-7 (4) 6-3.

De volgende opponente van Bertens is de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic, die met 6-4 6-4 te sterk was voor de Servische Aleksandra Krunic. Qualifier Erakovic is de nummer 186 van de wereld. Bertens en Erakovic troffen elkaar één keer eerder. In 2014 was Erakovic in het Amerikaanse Osprey (ITF-toernooi) met 6-1 6-2 de betere.

Bertens won in 2012 het WTA-toernooi in Marokko, dat toen nog plaatsvond in Fez. Het is tot dusverre de enige WTA-titel van de tennisster uit Wateringen.

Vijftien breakpoints

In de partij tegen Poetintseva, die als achtste was geplaatst in Rabat, maakte Bertens op belangrijke momenten het verschil. Ze kreeg op haar eigen service vijftien breakpoints tegen en werkte er daarvan liefst dertien weg. Van de twaalf breakkansen die ze zelf kreeg, benutte ze de helft.

Bertens staat nu nog 97e op de wereldranglijst. Haar hoogste positie behaalde ze in april 2013. Toen stond ze 41e.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.