Ter Mors wint ook 1000 meter in Thialf

Jorien ter Mors heeft dinsdag bij de NK afstanden in Heerenveen ook de 1000 meter op haar naam geschreven. De kopvrouw van Team AfterPay zegevierde in Thialf met een tijd van 1.15,17. Daarmee was de Twentse schaatsster ruim een seconde sneller dan de onttroonde Marrit Leenstra, die als tweede eindigde in 1.16,27. Ireen Wüst pakte brons met 1.16,29.

Leenstra was op deze afstand al zeker van een ticket voor de WK afstanden half februari in Rusland. Ook Ter Mors, die zondag op de 1500 meter eveneens goud veroverde, en Wüst doen op dit nummer mee aan de wereldtitelstrijd in Kolomna. De 29-jarige Brabantse veroverde eerder tijdens de driedaagse in Heerenveen goud (3000 meter) en zilver (1500 meter). Naast drie WK-tickets verzekerde de viervoudig olympisch kampioene zich eveneens van deelname aan de EK allround in Minsk (9-10 januari).

Ook Ter Mors komt bij de WK afstanden op drie nummers uit. Voor het begin van de NK afstanden had de olympisch kampioene op de 1500 meter al een WK-ticket voor de 500 meter op zak. Komend weekeinde verschijnt Ter Mors in Amsterdam alweer aan de start bij de NK shorttrack. Ook in die andere schaatsdiscipline wil ze voor de titels en voor het WK-ticket gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.