Terechte zege korfballers DOS’46 tegen LDODK

De korfballers van DOS’46 pakten zaterdag de winst in de noordelijke derby tegen LDODK in de Korfbal League. In de sfeervolle sporthal in Nijeveen werd het 25-23 voor de Drentse thuisclub, die de overwinning terecht naar zich toe trok.

DOS’46 startte vol vuur tegen de Friezen, de nummer drie van de ranglijst en een beoogd kandidaat voor de play-offs. Vanaf 4-2 stond DOS’46 vrijwel de hele wedstrijd voor, op 6-6 na, en slaagde het er telkens in een LDODK-treffer snel en overtuigend te beantwoorden. Daarbij waren er hoofdrollen voor Menno Russchen en Leander Zwolle, uitgerekend twee van de drie Friese korfballers aan de kant van DOS’46, met fraaie doelpunten.

Bij LDODK kwamen speerpunten als Marjolijn Kroon, Erwin Zwart en ook de laatste weken in vorm zijnde Tim Flokstra aanvallend amper in het stuk voor.

Daarnaast prikte ook DOS’46-aanvoerder Jelmer Jonker met regelmaat op belangrijke momenten raak. LDODK slaagde daardoor er nooit in aan te haken, al werd het in de slotfase nog wel enigszins spannend toen de thuisclub met de winst in zicht aanvallend iets te slordig werd.

Door de winst is DOS’46 weer voorzichtig in de race voor een plek bij de eerste vier, een positie die recht geeft op een ticket voor de play-offs om de landstitel. LDODK blijft derde, maar zal in de tweede seizoenshelft nog altijd volle bak moeten om de concurrentie van zich af te schudden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.