Thrillereinde levert Oranje-handbalsters een punt op

Thriller-regisseur Alfred Hitchcock had het slot van Servië-Nederland op het WK kunnen verfilmen. De Oranje-handbalsters sleepten er dinsdagavond in de allerlaatste seconden nog een 27-27 gelijkspel uit.

Met slechts negentien seconden op de klok en een 27-26 achterstand tegen Servië haalde bondscoach Helle Thomsen haar Oranje-meiden voor een laatste time-out naar de kant. Ze kregen hun instructies voor de aanval, die Nederland de broodnodige gelijkmaker moest opleveren.

Aanvalsplan

Het ultieme aanvalsplan werkte. Nycke Groot, die nog steeds met haar vorm worstelt, zag een gaatje en schoot raak. Met nog maar een paar seconden te spelen gooide de uitblinkende Servische keepster Marija Colic van ver cirkelloopster Dragana Cvijic aan, die warempel nog net binnen de tijd de bal in het Nederlandse doel gooide.

Loopfout

De goal werd tot vreugde van de Oranje-speelsters en hun supporters in het Duitse Leipzig wegens een loopfout door de scheidsrechter afgekeurd. Nederland had op het allerlaatste nippertje met 27-27 gelijkgespeeld, maar veel vreugde om het gewonnen punt was er niet.

Lois Abbingh

De Groningse Lois Abbingh kon terugkijken op een goede wedstrijd, waarin ze met zeven doelpunten voor Nederland topscorer werd.

Over het algemeen was Oranje nog steeds niet de geoliede handbalmachine, die in de afgelopen twee jaar zilver won op het WK en EK. Bij vlagen werd er goed gespeeld, maar er waren weer te veel mindere periodes om van een goede wedstrijd van Nederland te spreken.

Fabelachtige reddingen

Natuurlijk verrichtte de Servische keepster Colic fabelachtige reddingen. Maar dat waren er beslist minder geweest als de Oranje-speelsters wat zuiverder hadden geschoten.

,,Ik ben toch blij met een punt, maar onwijs teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben. We krijgen supermooie kansen, maar missen te veel’’, zei cirkelloopster Yvette Broch tegen Ziggo Sport.

Duitsland

Vrijdag speelt Oranje, dat nu met vijf punten achter Servië en Zuid-Korea derde staat in de poule, tegen Duitsland in het laatste groepsduel. De uitkomst bepaalt wie in de achtste finales de volgende tegenstander wordt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.