Tijmen Eising uit Emmen wint voor de tweede keer de Ronde van Groningen (update: met samenvatting + interview)

Toen ze in de laatste kilometers nog met zijn zessen waren, wist Tijmen Eising het zeker. De 28-jarige wielrenner uit Emmen schatte in dat hij het met zijn spint wel moest kunnen afmaken in Usquert, dat dit jaar finishplaats was van de Ronde van Groningen. Op de Raadhuisstraat in het wielerdorp zette hij even later zijn wiel als eerste over de streep.

Eising ging een paar honderd meter voor de streep de sprint aan en gaf zijn medevluchters ogenschijnlijk met groot gemak het nakijken. De Drent bewees vorige week in de Ster van Zwolle al over grootse vorm te beschikken, toen hij ook al de hele dag in de kopgroep reed.

Tijdens de tweede klassieker van het seizoen toonde de renner van VolkerWessels-Merckx zich weer ijzersterk en messcherp. Hij zat bij de kopgroep van achttien die de wedstrijd lange tijd domineerde en was uiteindelijk ook attent toen de leiders uit elkaar vielen en er in de laatste omloop van 10 kilometer zes koplopers overbleven.

'Ik ben hier echt superblij mee'

Het was de tweede keer dat Eising de Ronde van Groningen won. Hij deed dat eerder in 2017. Deze zege voelde extra speciaal, nadat de Emmenaar vorig seizoen een moeilijk jaar kende met veel ziekte.   ,,Dat gaat wel even door me heen op dit moment’’, zei Eising, die achter op het parcours zijn vriendin Naomi in de armen viel. ,,Ik ben hier echt superblij mee.’’

loading  

menu