Tite blijft komende jaren bondscoach Brazilië

De Braziliaanse voetbalbond houdt vertrouwen in Tite. Ondanks de vroegtijdige uitschakeling op het wereldkampioenschap in Rusland, is het contract met de bondscoach met vierenhalf jaar verlengd. Dat betekent dat Tite normaal gesproken ook eindverantwoordelijke is van de Braziliaanse voetballers tijdens het volgende WK van 2022 in Qatar.

,,We investeren in een langetermijnproject en willen dat deze staf zesenhalf jaar lang de leiding heeft over de nationale voetbalploeg. We geloven dat we met dit beleid uiteindelijk de resultaten behalen die we graag willen'', aldus Rogerio Caboclo, technisch directeur van de Braziliaanse voetbalbond CBF.

Brazilië is vijfvoudig wereldkampioen. De Zuid-Amerikanen behaalden in 2002 voor het laatst de mondiale titel. Bij het WK in Rusland was België in de kwartfinales met 2-1 te sterk.

Grote uitdaging

Tite volgde in juni 2006 Dunga op als bondscoach van de Brazilianen. De voormalige trainer van Corinthians zette in de WK-kwalificatie een reeks neer van negen achtereenvolgende zeges. Brazilië plaatste zich, na gastland Rusland, als eerste voor het WK.

,,De CBF geeft ons de voorwaarden om de komende jaren als eenheid door te gaan op de ingeslagen weg. Het is een grote uitdaging. We kijken uit naar de komende toernooien'', zei Tite in een reactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.