Titels voor BMX'ers Smulders en Van der Burg

Dave van der Burg is zondag in Luijksgestel Nederlands kampioen BMX geworden. Van der Burg greep de nationale titel met overmacht. Hij kreeg Joris Harmsen (zilver) en Martijn Jaspers (brons) mee op het ereschavot. Bij de vrouwen prolongeerde Laura Smulders haar nationale titel.

Favoriet Niek Kimmann, die zaterdag nog nationaal kampioen werd op de tijdrit, liet de finale na de eerste bocht lopen omdat hij kansloos was voor de winst en geen risico's wilde nemen met het oog op de Olympische Spelen volgende maand. Hij werd achtste. ,,Ik had door dat ik niet meer kon winnen en toen ging de knop om bij mij. Ik ga niks riskeren voor een derde plek.''

Jelle van Gorkom en Twan van Gendt verschenen helemaal niet aan de start van de finale omdat ze geen risico's wilden nemen op weg naar Rio 2016.

Smulders

Smulders sloeg zondag opnieuw toe nadat ze op zaterdag ook al de tijdrit won. Ze moest in de finale onder andere haar zus Merel verslaan. Op het podium kreeg ze gezelschap van Danielle Vrenegoor (zilver) en Viviane van Hees (brons). ,,Natuurlijk zijn de Spelen mijn grote doel, maar of ik nu aan het trainen ben of vol gas geef op dit kampioenschap maakt niet veel uit. Ik hoefde bovendien geen risico’s te nemen, het was een kwestie van goed starten en toen had ik vrij baan naar de titel'', reageerde de winnares.

Rio-ganger Merle van Benthem liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.