Toekomst speedway Veenoord is weer zonnig

Sjoerd Jansen

VEENOORD De toekomst van de speedwaywedstrijden in Veenoord, die wegens financiële problemen niet door dreigden te gaan, is alsnog veiliggesteld.

De organisatie van de races was in de rode cijfers beland, doordat zij veel geld kwijt was aan het huren van airfenches. Dat zijn luchtkussens, die vanwege de veiligheid verplicht langs de boarding moeten worden opgesteld.

,,De huur van die kussens kostte ons telkens 5000 euro. Dat is voor een kleine organisatie als de onze, die uit maar drie man bestaat, te veel geld, waardoor we verlies leden. Gelukkig hebben we onlangs in Gdansk in Polen goede tweedehands airfenches kunnen kopen. Daarmee kunnen we in ieder geval zo’n vijf, zes jaar vooruit en hebben we geen verlies meer. De toekomst ziet er weer goed uit’’, zegt voorzitter Jeroen van der Veen van de stichting Speedway Veenoord.

Volgens Van der Veen kunnen motorsportliefhebbers op zaterdag 25 juni een uniek motorsportweek-einde beleven met ‘s middags eerst de MOTO-GP-kwalificatie in Assen en ‘s avonds de races in Veenoord, waar in het hoofdprogramma duo’s tegen elkaar strijden. ,,We hopen dat er van die 140.000 man in Assen een aantal ook naar ons komt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.