Tom Dumoulin slaat in de laatste ronde van 41ste Gouden Pijl toe (+video)

verslag De Gouden Pijl

Tom Dumoulin won zondagavond de hoofdact van de vernieuwde Gouden Pijl. De Limburgse wielerheld schreef het criterium in het sfeervolle centrum van Emmen op zijn naam.

Dumoulin sloeg in de slotfase toe, nadat Bauke Mollema onder luid gejuich van de 35.000 toeschouwers de wedstrijd kleur gaf. Hij werd beloond met de prijs voor meest strijdlustige renner, nadat hij in de laatste rondes Dumoulin voorbij zag razen.

In zijn slipstream nam de nummer twee van de laatste Tour de France Niki Terpstra en Dylan Groenewegen mee naar het podium van de 41ste editie van het Emmer profcriterium.
De profkoers, die voor het eerst in de historie op zondag werd gehouden in plaats van op de derde dinsdag van augustus, kende een nieuwe opzet. Het traditionele rondje om de kerk maakte plaats voor drie onderdelen.

Na de tijdrit, die werd gewonnen door Terpstra, volgde een puntenkoers die Dylan Groenewegen op zijn naam schreef. Na een pauze was het tijd voor het hoofdnummer, het verkorte criterium, dat een prooi werd voor Dumoulin.

De organisatie toonde zich bij monde van voorzitter Roelie Lubbers uitermate tevreden over de nieuwe opzet van de wedstrijd. ,,Dit is absolut voor herhaling vatbaar'', sprak Lubbers verheugd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.