Tottenham Hotspur verslaat Swansea City

Tottenham Hotspur verslaat Swansea City ANP

Fernando Llorente heeft zijn oude club Swansea City pijn gedaan. De spits tekende voor de eerste treffer van Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd bij zijn vorige werkgever uit Wales. Dele Alli bepaalde in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand (0-2).

Llorente had een basisplaats omdat de verkouden Harry Kane een beetje rust kreeg en pas na 68 minuten hoefde in te vallen. De scheidsrechter zag niet dat de Spanjaard buitenspel stond voordat hij scoorde. Tottenham Hotspur is Arsenal met de overwinning gepasseerd op de ranglijst en staat nu vijfde.

Mike van der Hoorn speelde de hele wedstrijd voor de hekkensluiter van de Premier League. Zijn ploeggenoot Luciano Narsingh mocht invallen en Leroy Fer kreeg geen speeltijd bij Swansea City.

Shane Long bracht Southampton met zijn eerste treffer na 324 dagen op voorsprong tijdens het thuisduel met Crystal Palace, waar Timothy Fosu-Mensah weer een basisplaats had en Patrick van Aanholt wel en Jairo Riedewald niet mocht invallen. James McArthur bracht Crystal Palace op gelijke hoogte en Luka Milivojevic schonk de ploeg die het seizoen begon onder trainer Frank de Boer de overwinning.

Andy Carroll bezorgde West Ham United met twee doelpunten een zege op West Bromwich Albion (2-1).

menu