Totti gaat verlengen bij AS Roma

Francesco Totti speelt ook volgend seizoen voor AS Roma. Volgens algemeen directeur Mauro Baldissoni zet de 39-jarige aanvaller binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract. Totti speelt al zijn hele carrière voor de 'Giallorossi', al is zijn inbreng dit seizoen beperkt.

Het kind van de club botste een paar keer met trainer Luciano Spalletti, die Totti alleen af en toe als invaller gebruikt. Een ondenkbare breuk tussen de Romein en 'zijn' club leek daardoor plotseling onvermijdelijk. De clubleiding heeft Totti echter toch aangeboden zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. Na enige bedenktijd heeft hij volgens Baldissoni besloten daarvan gebruik te maken.

,,Francesco blijft bij ons spelen'', zei de Romeinse directeur vrijdag in Dubai. Daar verloor AS Roma, met Kevin Strootman 75 minuten in de ploeg, een oefenwedstrijd tegen de Egyptische club Al Ahly van trainer Martin Jol met 4-3. ,,Hij zal nog heel lang onderdeel blijven van onze familie. Totti is een legende, een universeel erkende icoon. Niet alleen van AS Roma, maar van de hele voetbalwereld.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.