Tour de France: etappe 21

Vandaag rijden de renners in de Tour de France de laatste etappe van deze editie.

De Australische Chloe Hosking heeft zondag La Course gewonnen, de vrouwenkoers die voorafgaat aan de Tourfinish in Parijs. De renster van Wiggle versloeg in de massasprint de Finse Lotta Lepistö en Marianne Vos.

Het peloton achterhaalde op het laatste rechte eind op de Champs-Élysées Ellen van Dijk, die een kleine 2 kilometer voor de finish was ontsnapt.

Enkele uren later komen de mannen Parijs binnendenderen in een ritje dat eigenlijk alleen voor de sprinters nog echt van belang is. Renners als Peter Sagan, André Greipel en Marcel Kittel zullen zich nog een keer opladen om op de Champs-Élysées de prestigieuze ritzege te pakken. Daarna volgen de huldigingen van Tourwinnaar Chris Froome en de andere winnaars van de klassementen: Sagan (groen), Rafal Majka (bollen) en Adam Yates (wit). De finish van de slotrit is rond kwart over zeven.

Mollema

Bouke Mollema richt zijn blik al op de Olympische Spelen. ,,Eigenlijk heb ik gisteren de knop al een beetje omgezet. Rio was al een groot doel en dat is het nu zeker. Ik heb vandaag bewust al niet meer zo veel risico genomen'', zei Mollema zaterdag bij de NOS.

Volg hier het ANP liveblog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.