Trainer Buijs woedend na zuinige zege: 'We zijn FC Groningen, toch niet Boerenpummel 3?'

FC Groningen boekte woensdagavond een krappe 2-1 oefenzege tegen het jubilerende Nieuw Buinen. De profs bakten er weinig van. Het kon trainer Danny Buijs bepaald niet bekoren.

,,Ik ben pissed off’’, brieste de nieuwe oefenmeester na afloop op sportpark Buunerdrome, dat met 2040 toeschouwers uitstekend bezet was.

 ,,We zijn FC Groningen, toch niet Boerenpummel 3? Ik vind dit absoluut niet kunnen. In de eerste helft staan er elf spelers in het veld die allemaal ervaring hebben in de eredivisie. Als je dan niet in staat bent om te scoren tegen een eersteklasser, met alle respect voor Nieuw Buinen, dan is dat gewoon beschamend.’’

Veel afwezigen geen excuus

Excuses wilde Buijs niet horen. Het veld zou te droog zijn, met Mimoun Mahi en Achmad Mendes Moreira (beiden rust uit voorzorg), Ludovit Reis (privébeslommeringen), Ajdin Hrustic, Django Warmerdam en Jesper Drost (lichte pijntjes) was er een behoorlijke lijst afwezigen. Ook was er hard getraind afgelopen week.

,,Maar nee, kom op, we zijn professionals. Dit mag ons niet gebeuren. Ik neem mezelf dat net zo goed kwalijk hoor. Ik ben tenslotte de trainer. Als staf zijn we verantwoordelijk. Het enige positieve is dat we blij mogen zijn dat onze tekortkomingen op dit moment aan de oppervlakte komen. Dat is beter dan straks tijdens de competitie.’’

Nauwelijks beweging zonder bal

Er schortte nogal wat aan bij FC Groningen. Er werd te weinig diepte gezocht, er was nauwelijks beweging zonder bal, er werd veel te veel breed en terug gespeeld, de passing was slordig en zo kon je nog wel even doorgaan.

Waar de A-selectie niet verder kwam dan 0-0, daar deden de beloften het na rust beter. Michael Breij opende uit een vrije trap de score. De 0-2 van Tim Freriks uit een strakke voorzet van Gerald Postma was van hoog niveau. Het taaie Nieuw Buinen redde de eer via een strafschop, binnen geschoten door Mark Schreuder.

'We moeten elkaar corrigeren'

,,Die jonge jongens kan ik niets verwijten’’, complimenteerde Buijs de beloften. ,,Zij hebben het maximale gedaan. Maar met wat we in de eerste helft hebben laten zien, zijn we nog niet klaar. We gaan het nabespreken, beelden bekijken en laten zien wat niet goed ging. We moeten elkaar corrigeren. Dat gebeurt ook nog veel te weinig.’’

Nieuw Buinen 1 FC Groningen 2

Scoreverloop: 57. Breij 0-1, 76. Freriks 0-2, 78. Schreuder 1-2 (strafschop).

FC Groningen (eerste helft): Begois; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic en Absalem; Doan, Van de Looi, Jenssen en Antuna; Cassierra en Van Weert.

FC Groningen (tweede helft): Begois; Riksman, Kramer, Ploem en Wouters; Hardijk (76. Sopacua), Postma, Bouman en Sefer; Berij en Freriks.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.