Trainer Ernest Faber van FC Groningen wil kerstwens gestand doen

Trainer Ernest Faber van FC Groningen. Foto: Archief Jan Kanning

FC Groningen is er veel aan gelegen het jaar goed af te sluiten. In het thuisduel tegen nummer zeventien Sparta is alleen winst een acceptabel resultaat.

Trainer Ernest Faber van FC Groningen wil de kerstwens die hij aan tal van vrienden en bekenden heeft gestuurd gestand doen met een goed resultaat tegen Sparta. ,,Anders moet ik al die kaarten met ‘prettige feestdagen’ erop gaan terughalen, want daar is geen sprake meer van als we punten verliezen. We willen met een goed gevoel de vakantie in.’’

De Brabantse oefenmeester viert kerst met familie in het Zuiden en gaat er daarna nog een paar dagen tussenuit met zijn vrouw, voordat het trainingskamp in Spanje op 8 januari begint. Volgens Faber moet de tweede helft tegen PSV, waarin FC Groningen met veel strijd een punt veiligstelde, de maatstaf zijn voor de wedstrijd tegen de Spartanen.

,,We hebben een mooie, steile lijn te pakken’’

,,Ik wil die ontlading en die emotie terugzien. Goed voetbal met een vleugje opportunisme. Dat moet de basis zijn voor het succes. We hebben een mooie, steile lijn te pakken met een klein knikje erin, die 2-0 nederlaag bij Excelsior. Dat moet een incident zijn geweest waar we ons niet door mogen laten leiden.’’

Faber brengt een vergelijkbaar elftal als in Kralingen binnen de lijnen in het Noordlease Stadion, dat in het teken staat van herdenken. Voorafgaand aan de aftrap wordt er een eerbetoon gebracht aan overleden supporters met een massaal applaus. ,,Ik hoop dat het een nieuwe traditie wordt’’, zegt Faber, die nog twijfels heeft over de inzetbaarheid van Oussama Idrissi.

,,Mogelijkheden tegen FC Groningen’’

Die keert terug van een schorsing, maar haakte vrijdagochtend vroegtijdig af tijdens de training. Als de aanvaller niet fit is, zal net als vorig weekend linksback Amir Absalem hem vervangen en schuift Django Warmerdam een linie op. Opvallend is verder dat Faber spits Lars Veldwijk opnieuw het vertrouwen schenkt, ondanks zijn matige optreden tegen Excelsior.

Sparta reist af met (interim-)trainer Dolf Roks aan het roer. Na de historische domper in de stadsderby tegen Feyenoord (0-7) werd Alex Pastoor ontslagen. Roks gaf vrijdag aan ‘mogelijkheden te zien tegen FC Groningen’.

loading

Volg vanaf 12:30 uur het liveblog van de wedstrijd op onze website.

menu