Trainer Joop Gall gooit hoge ogen in China en wint nationaal kampioenschap studentenvoetbal

Joop Gall toont in het bijzijn van zijn selectie trots de gouden beker

Joop Gall heeft hoge ogen gegooid in China met zijn studenten van Highschool nr. 9 uit de miljoenenstad Zhengzhou. De 56-jarige voetbaltrainer uit Muntendam won afgelopen weekend met zijn ploeg het nationaal kampioenschap, het meest prestigieuze scholentoernooi van het jaar.

Gall nam het met zijn selectie op tegen de 23 beste universiteiten van China. De Groninger, die de enige buitenlandse trainer was op het toernooi, wist vooral op tactisch gebied het verschil te maken met zijn manschappen. Voor zijn school betekent het winnen van de titel een historische mijlpaal, zegt Gall.

,,Deze zege brengt onze school veel aanzien en respect’’, laat hij vanuit China weten. ,,Veel studenten willen zich nu aanmelden bij onze Highschool. Dit evenement staat te boek als het belangrijkste studententoernooi van China. Voor mijn spelers betekent het dat ze heel veel punten krijgen waarmee ze zich kunnen inschrijven bij de beste universiteiten. Wat het mij persoonlijk brengt, weet ik niet, maar het zal zeker opvallen.’’ Gall verlengde afgelopen week zijn contract met een jaar tot november 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu