Trainer Lijnders na half jaar weg bij NEC

Trainer Pepijn Lijnders gaat al na een half jaar weer weg bij NEC. De 35-jarige trainer kwam in de winter naar Nijmegen met als opdracht om NEC terug naar de eredivisie te leiden, maar dat mislukte. De ploeg van Lijnders eindigde in de Jupiler League echter als derde, achter Jong Ajax en Fortuna Sittard.

In de play-offs om promotie/degradatie werd NEC uitgeschakeld door FC Emmen. Uit verloor NEC met 4-0, thuis bleek de zege van 4-1 niet genoeg om de finale te halen.

De Nijmeegse clubleiding haalde Lijnders in de winterstop binnen als vervanger van Adrie Bogers, die een stap terug moest doen en verder ging als assistent. NEC was op dat moment de nummer twee in de Jupiler League, met één punt minder dan Fortuna dat een wedstrijd meer had gespeeld. De ambitieuze Limburgse trainer, die als assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool werkte, had grootse plannen. Zijn elftal presteerde echter bijzonder wisselvallig. NEC bleef in de eigen Goffert ongeslagen, maar in uitwedstrijden ging het vaak mis.

,,Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk'', aldus technisch directeur Remco Oversier. ,,We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld. Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen. Het zegt veel over het karakter van Pepijn dat hij deze moedige stap durft te nemen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.