Trentin wint achttiende rit Giro

De Italiaan Matteo Trentin heeft donderdag de achttiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De renner van Etixx-QuickStep achterhaalde net voor de streep twee koplopers van wie zijn landgenoot Moreno Moser tweede werd. Gianluca Brambilla, ploeggenoot van Trentin en eveneens Italiaan, werd derde. Steven Kruijswijks leidende positie kwam geen moment in gevaar.

Het was een rit over 240 kilometer van Muggiò naar Pinerolo. Trentin kwam terug uit de achtergrond op een moment dat leek dat Moser en Brambilla om de ritzege zouden gaan sprinten. Brambilla, die eerder al de achtste etappe had gewonnen, counterde een aanval van Moser en probeerde in de laatste twee kilometer er zelf alleen vandoor te gaan. Toen het tweetal zich erbij had neergelegd dat het een sprint-á-deux zou worden kwam Trentin langs gesneld.

,,Met Brambilla voorop kon ik me eerst sparen. Ik ben pas op de laatste klim, een paar kilometer voor de finish, voluit gegaan'', vertelde de 26-jarige Italiaan die pas 200 meter voor de streep het duo passeerde. ,,Mijn vorm was in de klassiekers al goed. Ik wist dat vroeg of laat die ritzege hier zou komen.''

Timmer en Ligthart

In de langste etappe van deze Giro reed een omvangrijke groep vooruit. Onder de 24 renners bevonden zich de Nederlanders Albert Timmer en Pim Ligthart. Naarmate het lastiger werd dunde de groep uit. De Rus Pavel Broett kwam alleen voorop, maar werd nog voor de Pramartino, een klim van de tweede categorie in volle finale, achterhaald waarna Moser en Brambilla lang de enige kanshebbers voor de ritzege leken.

Kruijswijk finishte in de groep met zijn rivalen Esteban Chaves en Alejandro Valverde op meer dan 13 minuten van de ritwinnaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.