Turkse investeerder neemt Fortuna Sittard over

De Turkse investeerder Isitan Gün neemt de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard over. Hij krijgt 85 procent van de aandelen in handen. De club uit de Jupiler League gebruikt het geld van Gün gedeeltelijk voor het betalen van schuldeisers. Dat meldt Fortuna Sittard donderdag op de website van de club.

Het geld van de investeerder staat inmiddels op de bankrekening. Fortuna Sittard hoopt vrijdag het akkoord met de crediteuren te kunnen gaan uitvoeren. Vorige maand meldde Fortuna al dat de club was gered. Hoeveel geld is gemoeid met de reddingsoperatie is niet bekendgemaakt. In Limburgse media circuleert een overnamesom van 870.000 euro.

Gün maakte de afgelopen dagen kennis met de club en bezocht het oefenduel tegen Fleetwood Town. De voetbalwereld is volgens Fortuna geen onbekend terrein voor Gün. Hij werkte in het verleden voor de Turkse topclub Galatasaray. De nieuwe eigenaar zegt altijd ervan te hebben gedroomd om eigenaar te zijn van een voetbalclub.

Langetermijninvestering

,,De keuze om een club in Nederland te kopen, is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal'', aldus de investeerder. ,,Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen.”

Gün zegt de club te zien als een langetermijninvestering. Hij belooft de clubcultuur ongemoeid te laten en niet meteen veranderingen door te voeren.

Fortuna Sittard houdt het zogenoemde Gouden Aandeel, waarin onder andere de naam en clubkleuren zijn vastgelegd, in handen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.