Turners verslaan Frankrijk (2)

De Nederlandse turners hebben de oefeninterland tegen Frankrijk in Waddinxveen gewonnen. Het Oranje-team kwam zaterdag zonder brug- en rekspecialist Epke Zonderland uit op een totaal van 342,15. De Fransen bleven daar ruim anderhalf punt bij achter: 340,55. Ook Bart Deurloo - dat was al bekend - en Anthony van Assche ontbraken. De laatste stootte een arm bij het inturnen en werd vervangen door Glenn Smink.

Zonderland was wel aanwezig in sporthal De Dreef én actief. Hij turnde, onder grote belangstelling, een individuele wedstrijd evenals onder anderen Yuri van Gelder. De olympisch kampioen op rek was tevreden. Op zijn favoriete toestel haalde hij met een D-score van 6,0 een totaal van 14,55. Zijn brugoefening (6,1) werd nog iets hoger gewaardeerd: 15,05. ,,Ik voel me weer wat beter'', reageerde hij, ,,en ik hoop over twee weken helemaal fit te zijn.''

Casimir Schmidt was met 85,80 de beste op de zeskamp. Frank Rijken gaf als nummer twee slechts 0,15 toe. De Franse allrounder Gaullaume Augugliro eindigde in de individuele rangschikking als derde met 84,80. Frankrijk is tijdens het olympisch testevenement in Rio de Janeiro een van de concurrenten van de ploeg van bondscoach Mitch Fenner in de strijd om deelname aan de Spelen. De Fransen bleven Oranje op het WK in Schotland net voor: 344,859 (tiende) om 341,925 (elfde).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.