Turnsters Oranje: bij huidige team heerst gezond sportklimaat

Turnsters Oranje: bij huidige team heerst gezond sportklimaat ANP

De beste turnsters van Nederland "herkennen zich niet in het beeld dat nu geschetst wordt van het Nederlandse turnen met betrekking tot de verhalen van vroeger". Dat melden ze in een gemeenschappelijke verklaring, die door Sanne Wevers wordt gedeeld.

"De afgelopen periode vormt er een opeenstapeling van triest nieuws vanuit de turnwereld. Eerst internationaal, maar nu ook nationaal. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die negatieve ervaringen in onze sport heeft gehad", luidt het statement.

"Als huidige Nationale Oranje Selectie hechten wij er waarde aan om onze reactie te geven. Wij herkennen ons niet in het beeld dat nu geschetst wordt van het Nederlandse turnen met betrekking tot de verhalen van vroeger. Waarin vroeger ruimte was voor fysieke en mentale geselingen, behoort dit wat ons betreft tot het verleden. Bij ons huidige team heerst een gezond topsportklimaat."

De verklaring is een reactie op het interview van turncoach Gerrit Beltman, die in gesprek met het Noordhollands Dagblad opbiechtte dat hij jaren geleden turnsters heeft mishandeld en vernederd. Afgelopen weekend deden meerdere turnsters hun verhaal en werden ook andere coaches beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

menu