Twaalfde zege op rij Golden State Warriors

Golden State Warriors heeft maandagavond de twaalfde overwinning op rij geboekt in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Onder aanvoering van Stephen Curry en Kevin Durant was de verliezend finalist van afgelopen seizoen in de eigen Oracle Arena in Oakland te sterk voor Atlanta Hawks: 105-100. Curry en Durant namen allebei 25 punten voor hun rekening, Durant pakte ook nog eens 14 rebounds.

De Warriors staan met zestien zeges tegenover slechts twee nederlagen aan kop in de Western Conference, gevolgd door San Antonio Spurs met veertien tegen drie. In het oosten won Toronto Raptors met 122-95 van Philadelphia 76ers. Bij de Canadese ploeg was Kyle Lowry goed op dreef met 24 punten. De Raptors staan met elf zeges tegenover zes nederlagen tweede achter titelverdediger Cleveland Cavaliers (13-2).

Russell Westbrook tekende al voor de achtste keer dit seizoen voor een zogeheten 'triple-double' bij Oklahoma City Thunder. Met 27 punten, 18 rebounds en 14 assists leidde hij zijn ploeg langs New York Knicks: 112-103.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.