Twee nederlagen voor Donar in Duitsland

De basketballers van Donar hebben dit weekend tijdens een oefencampagne in Duitsland twee nederlagen moeten incasseren.

Na de 82-57 oefenzege op De Groene Uilen in Bedum trokken coach Erik Braal en zijn mannen de grens over voor twee zware testcases tegen Bundesligaclubs. De eerste tegenstander was zaterdag Eisbären in Bremerhaven. De Groningers wisten het verschil tegen de Duitsers beperkt te houden tot 10 punten (97-87), na een 48-40 tussenstand bij rust.

De 32-jarige Jason Dourisseau was in Bremerhaven de beste man aan Donar-zijde. Moest hij woensdag tegen De Groene Uilen nog aan de kant blijven omdat hij was geholpen aan een wratje onder zijn voet, zaterdag liet hij zien dat er nog steeds rekening met hem dient te worden gehouden. De tot Nederlander genaturaliseerde Amerikaan was goed voor 24 punten. Hij werd op het topscorerslijstje gevolgd door Lance Jeter met 18 punten en Chase Fieler, die 15 punten door de ring liet glijden.

Vanaf Bremerhaven reisden de Groningers door naar Göttingen, waar de plaatselijke basketbaltrots zondagmiddag liefst 1123 toeschouwers verwelkomde voor de oefenwedstrijd tegen de kampioen van Nederland. Het was het best bezochte testduel van de Duitsers tot nu toe. Tot halverwege het tweede kwart koesterde Donar een kleine voorsprong in de Sparkassen Arena. Na een sterk derde kwart van Göttingen-zijde liep de voorsprong van de thuisclub op naar 65-54. maar het team van Braal toonde veerkracht en kwam nog terug tot 71-69. Met onder meer een benutte driepunter plus bonus-vrije worp van Duits international Mathis Mönninghoff liep de eindstand in het vierde kwart alsnog op naar 91-78. Topscorer aan Donar-zijde was Sean Cunningham met 21 punten.

De voorbereiding van Donar is een week oud. Maandag (18.00 uur) is er in Martiniplaza voor het eerst publiek welkom bij de training. Die wordt geleid door assistent-coach Anjo Mekel. Braal verblijft in Newcastle, waar hij de tegenstander van Donar in de voorronde van de Champions League aan het werk ziet. Op 27 september ontvangen de Groningers Tartu Rock uit Estland. Ook het Deense Bakken Bears, dat in de tweede voorronde mogelijk de tegenstander is, speelt op het toernooi in Newcastle. Het eerstvolgende oefenduel staat voor vrijdag op de rol, uit bij Oldenburg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.