Tweede titel op rij voor topfitte Azarenka

Met de tweede titel in twee weken tijd heeft Viktoria Azarenka nog maar eens onderstreept dat ze helemaal terug is in de top van het vrouwentennis. De Wit-Russische gaf Svetlana Koeznetsova in de finale van het toernooi van Miami zaterdag geen enkele kans. In anderhalf uur tijd won ze met 6-3 6-2.

Azarenka was in 2012 een tijdje de nummer één van de wereld, maar werd door blessures ver teruggeworpen op de wereldranglijst. De Wit-Russische lijkt echter 2016 als jaar uitgekozen te hebben om weer één van de dominante factoren te worden in het vrouwentennis. Na in Indian Wells al Serena Williams in de finale te hebben geklopt, moest nu Koeznetsova wijken in Miami.

Anderzijds was het finaleduel in Florida een opéénstapeling van fouten. Koeznetsova wist geen enkele keer een servicegame te winnen in de eerste set, en ook Azarenka leverde driemaal de opslag in. In de tweede set ging het niveau omhoog, maar was Azarenka duidelijk beter. Vanaf de baseline domineerde ze de rally's en pakte ze haar twintigste titel.

Opvallend genoeg richtte Azarenka zich in haar overwinningsspeech tot Koeznetsova, die net als zij een loopbaan met hoge pieken en diepe dalen kent. ,,Ik weet dat je veels ups en downs heb gehad en ik ben zo blij om te zien dat je weer in topvorm bent en prima tennis laat zien.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.