Tweede wereldbekerzege op rij Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Heusden-Zolder zijn tweede overwinning op rij in de wereldbeker geboekt. De wereldkampioen veldrijden reed vlak voor het ingaan van de slotronde met succes weg bij zijn medevluchters, de Belg Kevin Pauwels en landgenoot Lars van der Haar. Pauwels eindigde als tweede voor Van der Haar, die in de slotfase een lekke band kreeg.

Van der Poel won vorige week ook de wereldbekerwedstrijd in Namen. Op hetzelfde parcours in Heusden-Zolder verdedigt hij eind januari zijn wereldtitel. De overwinning gaf hem veel vertrouwen voor de WK. ,,Ik denk dat dit parcours mij wel ligt. De zege zegt op zich niets, want het kan er over vijf weken heel anders bij liggen. Maar ik ben wel tevreden over hoe het is gegaan vandaag.''

Hij nam al in het begin van de wedstrijd het initiatief. Hij kreeg Van der Haar met zich mee en ook Pauwels kon nog bij dit tweetal aansluiten. Van der Poel probeerde twee ronden voor het einde al weg te rijden, maar dat lukte niet. Toen Van der Haar een lekke band kreeg, greep hij zijn kans. ,,Lars was vandaag wel sterker dan ik. Maar ik zag dat hij lek reed en toen pakte ik mijn kans.''

Lars Boom

Lars Boom maakte in Heusden-Zolder na een afwezigheid van jaren zijn rentree in een veldrit. De oud-wereldkampioen kon geen rol van betekenis spelen. Hij eindigde als 43e. Boom kampte nog met de naweeën van een griep, waardoor hij de Scheldecross en de wedstrijd in Namen moest laten schieten.

De Belg Wout van Aert, die als achtste finishte, behield de leiding in de wereldbeker met 336 punten, maar zag Van der Haar wel naderen. De Nederlander heeft na zijn derde plek 320 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.