Twente zonder Ziyech onderuit in Heerenveen

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een verdiende 3-1 overwinning geboekt op FC Twente. Reza Ghoochannejhad scoorde voor de rust voor de Friezen, Sam Larsson na de pauze. Bersant Celina maakte daarna weliswaar de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg van trainer René Hake niet. Bij FC Twente moest Hidde ter Avest kort voor tijd met tweemaal geel van het veld. In blessuretijd scoorde Ghoochannejhad voor Heerenveen de bevrijdende 3-1.

Is er leven na Hakim Ziyech was vooraf de hamvraag bij FC Twente. Het vertrek van de sterspeler naar Ajax leverde dik 10 miljoen euro op, maar was wel een grote sportieve aderlating. Dat laatste bleek tegen Heerenveen. Te meer omdat spits Enes Unal met een liesblessure op de tribune zat. Zijn vervanger Jan Oosterwijk miste na een half uur een prima kans. Uit de counter scoorde Heerenveen wel. Ghoochannejhad was op aangeven van Stefano Marzo trefzeker.

Na de rust ging FC Twente nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Mateusz Klich was dicht bij de 1-1, Hidde ter Avest raakte de paal. De defensie van Heerenveen stond zwaar onder druk, maar bleef overeind. Halverwege de tweede helft sloegen de Friezen verrassend en op dat moment tegen de verhouding in toe. Sam Larsson tekende voor de 2-0.

FC Twente gaf zich daarna nog niet gewonnen. Ruim tien minuten voor tijd maakte invaller Bersant Celina de aansluitingstreffer. Daarna hield Heerenveen gemakkelijk stand. In blessuretijd zorgde Ghoochannejhad voor de eindstand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.