UCI in verzet tegen koersorganisaties

De internationale wielrenunie UCI verzet zich tegen het besluit van de organisatoren van de belangrijkste wielerwedstrijden om kleinere ploegen te laten starten. Volgens de UCI mag alleen de zogeheten Professional Cycling Council (PCC) besluiten nemen over de omvang van de ploegen.

Die PCC, waarin vertegenwoordigers van de UCI, ploegen, renners en koersorganisaties zitting hebben, kwamen eerder deze maand overeen in 2017 nog geen veranderingen door te voeren.

De organisatoren van de belangrijkste koersen, verenigd in de AIOCC, besloten vrijdag op hun jaarvergadering in Parijs het aantal renners in de grote wielerronden terug te brengen van negen naar acht. Het zou volgens de koersdirecties de veiligheid én de spanning vergroten.

De UCI bracht zaterdag een verklaring naar buiten waarin het opheldering verschaft over het besluitvormingsproces. ,,In de vorige vergadering van de PCC is afgesproken de komende maanden de gevolgen van kleinere ploegen in kaart te brengen, maar voor 2017 geen veranderingen door te voeren.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.