'UEFA overweegt EK in één land te houden, Rusland kandidaat'

'UEFA overweegt EK in één land te houden, Rusland kandidaat' ANP

De UEFA overweegt het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar in één land te spelen en niet in twaalf landen, zoals nu nog de bedoeling is. Rusland, organisator van het wereldkampioenschap in 2018, is kandidaat om het evenement te organiseren, meldt de Franse krant Le Parisien maandag.

Het EK zou eigenlijk afgelopen zomer plaatsvinden. Vanwege het coronavirus besloot de UEFA het evenement met een jaar uit te stellen. Vanwege het 60-jarig bestaan van de Europese voetbalbond koos de UEFA er voor het EK in twaalf landen te spelen, waaronder Nederland.

Nu het coronavirus weer oplaait en het EK steeds dichterbij komt, zou de UEFA aan een alternatief denken. Het EK in één land is vanwege de reisbewegingen in coronatijd beter te organiseren dan in twaalf landen. Rusland zou het meest voor de hand liggen omdat de infrastructuur en de stadions drie jaar na het WK nog goed in orde zijn.

De UEFA zegt tegen Le Parisien dat van het plan nu nog geen sprake is. "We denken er nog niet over na", aldus voorzitter Aleksander Ceferin. "We zijn nog steeds optimistisch gestemd over een EK in meerdere landen."

Het EK is van 11 juni tot en met 11 juli. In Amsterdam zijn drie groepswedstrijden en één achtste finale.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu