Uitgewoond Hurry-Up verliest voor vierde keer op rij

Hurry-Up zit in de hoek waar de klappen vallen. Het verlies in sporthal De Eendracht in Zwartemeer betekende voor de Drenten de vierde nederlaag op rij. Daardoor is het team, dat zo uitstekend aan de sterke BeNe-League was begonnen, daarin inmiddels afgezakt naar een zevende plek. De oorzaken van de terugval zijn bekend. Al weken wijst coach Martin Vlijm op zijn te smalle selectie, die het met het grote aantal geblesseerden tegen de echt sterke ploegen niet meer kan bolwerken.

,,We spelen hier 45 minuten goed, maar daarna waren we steeds minder tegen hen opgewassen. We kwamen schotkracht tekort, werden slordig en maakten te veel fouten. Wel moet ik het team een compliment maken. De jongens bleven tot het eind knokken. Dat was beter dan in de vorige wedstrijd tegen Merksem (verlies 31-21), waarin dat niet gebeurde. Nu bleef het verschil tegen Achilles beperkt tot zes doelpunten. En dat tegen een heel goede ploeg. Ze zijn niet voor niets de Belgische kampioen.’’

Hurry-Up kon voor rust goed mee met Achilles Bocholt, dat over uitstekende en fysiek sterke handballers beschikt. Er ontspon zich een keihard duel, waarbij een aantal van blessures teruggekeerde Hurry-Up-spelers het hard te verduren kregen. Zo knalde de Litouwer Vaidais Trainavicius meerdere keren hard tegen de speelvloer. Ook cirkelloper Sjoerd Boonstra, die na een hersenschudding weken was uitgeschakeld, moest het zwaar ontgelden.

Maar Hurry-Up liet zich in het gevecht bepaald niet onbetuigd, wat onder meer leidde tot een groot aantal strafworpen voor de bezoekers, die topscorer Damian Kedziora alle feilloos verzilverde. Het boeiende gevecht leidde tot een lichte achterstand bij rust voor de Drenten met 9-11.

In de tweede helft bleken de Hurry-Up-spelers steeds minder tegen de Belgische Limburgers opgewassen. Na een rustige bekeken opbouw volgde steeds een razendsnelle afronding door Achilles Bocholt. Hurry-Up doelman Thomas Aagard, die lang met uitstekende reddingen stand had gehouden, moest nu vaak het antwoord schuldig blijven. Daarnaast werden de toenemende fouten van de thuisploeg genadeloos afgestraft. Tegen deze sterke tegenstander konden de Drenten het missen van kansen, waaronder meerdere strafworpen, zich niet veroorloven. Achilles Bocholt bouwde aan een verdiende voorsprong.

Het toch al niet sterk bezette Hurry-Up trad aan zonder het Litouwse krachtmens Tomas Bernatavicius. ,,Daardoor speelden we zonder onze linkeropbouw. We misten zijn schotkracht en hem ook in de dekking. Hij is geblesseerd, maar we weten nog niet precies wat er aan de hand is. Volgende week maandag gaat hij onder de scan’’, zei Vlijm.

Maar ook de spelers, die wel aantraden, zijn niet honderd procent fit. Zo worstelde cirkelloper Boonstra met een pijnlijke schouder, waardoor hij in de dekking niet voluit kon gaan. Anderen laten de trainingen aan zich voorbijgaan en spelen alleen de wedstrijden. ,,Ik train al weken lang met 4/5 man. Zo kun je je niet goed op de wedstrijden voorbereiden’’, zei de Hurry-Up-coach.

Zijn herhaalde verzoek om versterkingen heeft een gewillig oor bij het Hurry-Up-bestuur gevonden. Vlijm: ,,Zo kunnen we niet verder. We plegen roofbouw op het team en zo maak je de jongens kapot. Er moeten meerdere spelers bijkomen om de selectie op een normaal peil te krijgen. Daar zijn we druk mee bezig, maar gemakkelijk is het niet. Nederlandse spelers zitten met hun school of hebben doorlopende contracten. Dan kom je bij buitenlanders terecht, die momenteel niet spelen. Maar dan is het de vraag wat daarmee aan de hand is, want ze spelen niet voor niets niet.’’

Vlijm heeft het halen van de eerste vier in de BeNe-League voorlopig uit zijn hoofd gezet. Hurry-Up wacht een druk programma. ,,Donderdag spelen we tegen Bevo en daarna vertrekken we naar Turkije voor een belangrijke Europacup-wedstrijd tegen Göztepe SK. Misschien laten we het duel tegen Bevo wel lopen. Daar moet ik nog over nadenken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.