Uittocht bij FC Groningen maakt ruimte voor versterkingen

Danny Hoesen vertrekt bij FC Groningen. Daar blijft het niet bij. Directeur Hans Nijland verwacht meer van de transferperiode die op punt van beginnen staat.

,,Een mooie, dynamische periode waar ik me altijd wel op verheug’’, wrijft de koopman zich in handen. Zo is de club in afwachting van een concreet bod op Mimoun Mahi. ,,Tot dusver ligt er nog niets op tafel’’, laat Nijland weten.

'Publiekswissel'

De aanvaller zelf dweepte na de laatste wedstrijd tegen Sparta al met concrete belangstelling. Mahi stak na de 4-0 zege niet onder stoelen of banken dat hij ervan uitgaat dat hij zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen heeft gespeeld. Hij omschreef zijn wissel in de 77ste minuut als een publiekswissel en het afscheid van het Noordlease Stadion.

Bij FC Groningen hebben zich inmiddels wel enkele tussenpersonen uit Engeland gemeld met interesse voor Mahi, maar concreet is er nog niets, beweert Nijland. ,,Laat ze maar een bieding op de mail gooien, dan gaan we praten. Maar zover is het niet. Het rommelt wel en mijn onderbuikgevoel zegt dat er iets gaat gebeuren, maar concreet is er nog niets.’’

Ruben Jenssen

Serieuze belangstelling is er wel vanuit Noorwegen voor Ruben Jenssen. De middenvelder kwam de laatste tijd niet meer aan spelen toe onder trainer Ernest Faber sinds de 17-jarige Ludovit Reis zijn plekje inpikte. Onder meer zijn oude club Tromsø IL uit de gelijknamige geboortestad van de middenvelder zou interesse hebben in de diensten van Jenssen.

Ook Etiënne Reijnen mag vertrekken bij FC Groningen. De verdediger kweekte de laatste maanden, zeer tegen zijn zin, voornamelijk zitvlees.

Ruimte op de begroting

Door spelers als Jenssen, Reijnen en Hoesen te verkopen ontstaat er flinke ruimte op de salarisbegroting waardoor de club zelf ook actie zou kunnen ondernemen op de transfermarkt.

De huidige nummer dertien heeft daarnaast ook de hoop gevestigd op de jeugd en neemt om die reden onder meer de beloften Jan Hoekstra, Lars Kramer, Tom van de Looi, David Browne en Michael Breij mee op trainingskamp in januari.

Tonnen van Van Dijk

De tonnen die de recordtransfer van Virgil van Dijk de club gaan opleveren zullen voornamelijk worden aangewend om het gat in de begroting te dichten. Zoals bekend kampt FC Groningen over het lopende seizoen met een tekort van 2,2 miljoen euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.