FC Emmen heeft vanmiddag in de Grolsch Veste een oefenduel afgewerkt tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

FC Emmen trad in Enschede aan met een licht gewijzigde startopstelling. Basisklanten Sergio Peña, Miguel Araujo, Kerim Frei en Nick Bakker kregen rust en reisden niet met de selectie af naar Enschede. Datzelfde gold voor reservedoelman Dennis Telgenkamp. Lucas Bernadou was nog niet voldoende hersteld van een hamstringblessure. Keziah Veendorp, Ricardo van Rhijn, Didier La Torre en Paul Gladon kregen daardoor de kans zich vanaf het eerste fluitsignaal in de kijker te spelen.

Uitvallen Jari Vlak een aderlating

Al vroeg in de eerste helft kwam FC Emmen op voorsprong door een treffer van Michael de Leeuw. De aanvoerder moest afgelopen weekend de belangrijke uitwedstrijd bij Fortuna nog verstek laten gaan wegen een hardnekkig griepje, maar stond gistermiddag tegen FC Twente weer in de basis. Hij opereerde als aanvallende middenvelder achter spits Paul Gladon. Op aangeven van Ricardo van Rhijn omspeelde De Leeuw na ruim vijf minuten doelman Ennio van der Gouw en rondde vervolgens beheerst af.

FC Emmen was de gehele eerste helft de betere partij. Dat FC Twente met een veredeld B-elftal speelde, zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Aderlating voor de Emmenaren was vijf minuten voor voor rust het uitvallen van Jari Vlak. De Volendamse middenvelder blokte een schot op doel, maar hield daar een pijnlijke enkel aan over. Naar verwachting staat Vlak maandag ‘gewoon’ weer op het trainingsveld.

Zege FC Emmen glipt door de vingers

In de tweede helft bracht FC Twente-trainer Ron Jans met onder meer Gijs Smal, Ramiz Zerrouki en Luciano Narsingh een aantal verse krachten het veld in. Aan de zijde van FC Emmen bleef De Leeuw achter in de kleedkamer. In de drie kwartier die volgde, waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd. Op een paar kansen aan beide kanten na, speelde het spel zich echter voornamelijk op het middenveld af. De grootste kans was nog voor Luka Adzic die invaller Ben Scholte kon bedienen, maar de huurling van Anderlecht ging zonder succes voor eigen geluk.

De wedstrijd leek af te stevenen op een zege voor FC Emmen, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg FC Twente een penalty omdat invaller Simon Tibbling een overtreding beging. Luka Ilic stuurde doelman Michael Verrips de verkeerde kant op. waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Casper Goedkoop aan het roer

FC Emmen stond in de Grolsch Veste onder leiding van Casper Goedkoop. De assistent van hoofdtrainer Dick Lukkien is bezig met een opleiding tot Coach Betaald Voetbal (CBV) en het leiden van het oefenduel tegen FC Twente gold als praktijktoets. Goedkoop hoopt deze zomer zijn CBV binnen te hebben.

Na afloop van het gelijkspel in Enschede gaf hij aan tevreden te zijn. „Maar we hadden het duel al veel eerder moeten beslissen. Daartoe hadden we de kansen.”

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Van Rhijn, Veendorp, Cavlan (83. Rhyner); Vlak (40. Tibbling), Ben Moussa; La Torre (73. Scholte), De Leeuw (46. De Vos), Adzic; Gladon. (83. Caciano)

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen