Update: Nijland bevestigt, Jenssen dichtbij vertrek naar Noorse koploper

FC Groningen-middenvelder Ruben Yttergård Jenssen is dichtbij een overgang naar de Noorse koploper SK Brann. Dat bevestigt directeur Hans Nijland van de Trots van het Noorden.

Jenssen wordt zaterdag medisch gekeurd. ,,Het moet allemaal met stoom en kokend water’’, zegt Nijland. De transfermarkt in Noorwegen sluit op 15 augustus en de competitie is er in volle gang. SK Brann staat bovenaan.

Voor alle partijen het beste

,,Ik moet je zeggen dat we er op detailniveau nog niet eens helemaal uit zijn wat de voorwaarden betreft’’, gaat Nijland verder. ,,We hebben wel meteen gezegd dat we bereid zijn om te zoeken naar een oplossing. Jenssen is een pure prof van dertig jaar, die gewoon moet spelen. Het is jammer dat het bij ons op deze manier eindigt. Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Hij werd vorig seizoen ook niet voor niets verhuurd aan Kaiserslautern. Uiteindelijk is dit voor alle partijen het beste. Deze creatieve oplossing verschaft ons bovendien wellicht net de ruimte in de exploitatie om nog iets te kunnen doen.’’

Dood spoor

Jenssen zat bij FC Groningen al een tijd op een dood spoor. Vorig seizoen kwam de 39-voudig international, die in 2016 transfervrij overkwam van Kaiserslautern, aanvankelijk nog wel in de plannen van toenmalig trainer Ernest Faber voor, maar al gauw werd hij voorbij gestreefd door het jonge talent Ludovit Reis.

In de winterstop werd Jenssen uitgeleend aan Kaiserslautern. De ervaren Noor, een modelprof, kon niet voorkomen dat zijn oude club naar de 3. Liga degradeerde. Deze zomer keerde Jenssen, die bij FC Groningen nog onder contract staat tot medio 2019, terug.

Vurig gewenste linksback

Hij was voornemens er nog iets van te maken, maar tijdens de voorbereiding bleek al snel dat hij het hoofd moest buigen voor de concurrentie in de selectie van trainer Danny Buijs. Een jaar op het tweede plan was geen optie voor de Noor, die van de club te horen kreeg dat er soepel zou worden meegewerkt aan een transfer, ook al omdat Jenssen stevig op de Groninger salarisbegroting drukt. Zijn vertrek vergemakkelijkt het halen van de vurig gewenste linksback wellicht enigszins. Jenssen zou zelfs zonder transfervergoeding mogen vertrekken, maar verlangt mogelijk nog wel een afkoopsom voor zijn nog doorlopende, stevige contract. ,,De voorwaarden zijn nog onderwerp van gesprek’’, herhaalt Nijland.

Jenssen zou bij Brann, de koploper van de Eliteserien, de opvolger worden van de vertrokken middenvelder Sivert Heltne Nilsen. Ook Jenssens oude club Tromsø IL zou nog belangstelling hebben getoond, maar dat zou voor die club te veel (financiële) obstakels hebben opgeleverd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.