VKW walst over Rolder Boys heen

Rolder Boys verdedigde op eigen veld een ogenschijnlijk comfortabele 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd tegen VKW. Het was niet genoeg. VKW vocht voor wat het waard was en won met maar liefst 7-1 in Rolde.

Een biljartlaken waar ze bij Arsenal of Manchester United trots op zouden zijn geweest, prachtig voetbalweer en een derby; wat wil een mens nog meer op donderdagavond? Een spannende wedstrijd. En die kregen de ongeveer 700 toeschouwers op sportpark Boerbos in de eerste helft. Dat VKW het bij lange na nog niet opgegeven had, bleek al snel. De Westerborkers kwamen furieus uit de startblokken. Tim Baardink raakte na drie minuten de paal en Roy Hutter stuitte vrijstaand op invalkeeper Jordi van der Veen. Vaste sluitpost Arno de Jonge had al een vakantie geboekt voor deze periode.

Compleet overlopen

Rolder Boys werd compleet overlopen in de beginfase. Het beginoffensief van VKW zakte echter wel wat in en in de twaalfde minuut stichtte Rolder Boys voor het eerst gevaar. De snelle rechterspits Danny Hingstman passeerde vier man voordat Durk de Jong hem met een harde tackle stopte, die scheidsrechter Postma slechts met geel bestrafte.

Toch kwam VKW uit een vlijmscherpe counter halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Gerard Brouwer maakte het alleen voor de keeper af. Rolder Boys-trainer Jan Korte greep direct in en bracht de ervaren middenvelder Tim van Huffelen in. Niet veel later lag bal in het doel van VKW. Janko Dekker schoot fraai binnen na goed voorbereidend werk van Denyal Dzemidzic. Daarna waren beide teams even aan elkaar gewaagd. Frits Vermeulen kreeg namens VKW een dot van een kans en Ferdi Hidding had maar liefst drie keer kunnen scoren. Kansen te over dus. En, ook niet onbelangrijk, een doelpunt: in de slotminuut kopte Durk de Jong raak uit een vrije trap van aanvoerder Frits Vermeulen.

Mokerslag

Direct na rust kreeg Rolder Boys meteen nog een mokerslag te verduren. Weer sneed Frits Vermeulen een vrije trap scherp in en ditmaal knikte VKW-topschutter Anjo Willems de bal in het doel: 1-3. De stand over twee wedstrijden was daarmee gelijk. En zeven minuten daarna stond VKW zelfs virtueel in de volgende ronde van de nacompetitie toen Roy Hutter sterk doorkwam en met een laag schot afrondde. Rolder Boys was geknakt, terwijl bij VKW de koppies juist nog wat meer omhoog gingen. Korte bracht een extra spits, maar het hielp niks. Het werd 1-5. Het werd 1-6. En het werd zelfs 1-7.

Voor VKW blijft 'het sprookje van Wielink' ondertussen maar voortduren. Bij de aanstelling van de trainer rond de winterstop bungelden de Westerborkersonderaan in de tweede klasse en nu is zijn ploeg nog twee wedstrijden verwijderd van de eerste klasse. Met recht dé comebackclub van Drenthe dit seizoen.

Rolder Boys-VKW 1-7

Scoreverloop: 20. Brouwer 0-1, 27. Dekker 1-1, 45. De Jong 1-2, 49. Willems 1-3, 54. Roy Hutter 1-4, 63. Veen 1-5, 71. Willems 1-6, 80. Hutter 1-7.

Scheidsrechter: Postma.

Gele kaart: De Jong, Timmerman (VKW), Knol, Hofsteenge (Rolder Boys).

Toeschouwers: 700.

Rolder Boys: Van der Veen; Oosting, Westebring, Suurd (23. Van Huffelen), Knol (68 Van Nijen); Ottens, Hofsteenge; Hingstman, Hidding, Dzemdidzic; Dekker (55. Dijkstra).

VKW: Nijland; Gerding, De Jong, Willems, Timmerman; Baardink, Veen (87. Neto Fernandes); Hutter, Vermeulen, Brouwer; Willems.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.