Vaidas Trainavicius ziet Hurry-Up weer wegvliegen

Handballer Vaidas Trainavicius van JMS Hurry-Up uit Zwartemeer zag gisteren wederom de rest van het team noodgedwongen in een vliegtuig zonder hem vertrekken.

Toen de Litouwse middenopbouwer in het Turkse Izmir klaarstond om met de rest van de spelers, trainers en begeleiding in het vliegtuig terug naar Nederland te stappen, werd hem dat verboden. Trainavicius bleek tot zijn grote schrik niet meer over een geldig ticket te beschikken en moest als enige op het vliegveld achterblijven. Hurry-Up leed zondag in Turkije tegen Göztepe SK een 22-20 nederlaag in het kader van de Challenge Cup.

Heenreis ook problemen

Manager Bianca Kroes van het mannenteam van Hurry-Up besloot als steun en toeverlaat bij de ontdane Litouwer te blijven. Ze zorgde ervoor dat er twee nieuwe tickets werden aangeschaft. Daardoor konden Trainavicius en Kroes alsnog een latere vlucht terug naar Nederland nemen, waar ze gisteren zo’n tweeënhalf uur na de rest van de ploeg arriveerden.

De combinatie Trainavicius/Turkije bleek de afgelopen dagen niet een gelukkige. Op de heenreis naar Izmir mocht Trainanvicius vrijdagnacht tijdens een tussenstop in Istanboel Turkije niet in. Hij had alleen een identiteitskaart bij zich, terwijl hij als Litouwer de Turkse douane zijn paspoort had moet tonen. De speler, een van de dragende krachten in het team, werd zonder pardon in het vliegtuig terug naar Schiphol gezet.

Nadat een vertegenwoordiger van de club het paspoort van Trainavicius naar Schiphol had gebracht, kon hij wederom de lange reis naar Izmir aanvangen. Overigens in het gezelschap van teamgenoot Ronald Suelmann, die meteen al op de Amsterdamse luchthaven was achtergebleven, omdat hij volgens het clubbestuur het paspoort van zijn vriendin had meegenomen. Uiteindelijk arriveerden beide spelers zaterdagnacht uitgeput in Izmir.

Ze hadden zondag hun aandeel in de geringe nederlaag, die voldoende perpectief biedt om in het tweede Europese duel tegen Göztepe - zaterdag in sporthal Angelslo in Emmen - de volgende ronde in de Challenge Cup te halen.

Trainavicius mocht gisteren in Izmir niet in het vliegtuig naar Nederland stappen, omdat zijn retourticket zaterdag door de Turkse autoriteiten bleek te zijn omgeboekt voor de gedwongen terugvlucht vanuit Istanboel. Voor de sympathieke Litouwer werd het al met al een weekeinde om nooit meer te vergeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.