Valverde op jacht naar weer een dubbel

Alejandro Valverde kan zondag voor de derde keer in zijn loopbaan de Ardenner dubbel realiseren. In 2006 en vorig jaar won de Spaanse renner van Movistar binnen vijf dagen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Afgelopen woensdag was Valverde, die maandag zijn 36e verjaardag viert, opnieuw oppermachtig op de Muur van Hoei.

De Zwitser Ferdi Kübler was de laatste renner die beide wedstrijden twee jaar op rij won, in 1951 en 1952. In deze eeuw waren er nog wel twee wielrenners die in hetzelfde jaar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wonnen: de Italiaan Davide Rebellin in 2004 en de Belg Philippe Gilbert in 2011. Beiden wonnen in datzelfde jaar ook nog de Amstel Gold Race.

De oudste wielerklassieker krijgt zondag mogelijk te maken met barre weersomstandigheden nu er sneeuw is voorspeld in de Ardennen. De wedstrijd telt befaamde hellingen als de Côte de la Redoute, de Valkenrots en de Côte de Saint-Nicolas en in de slotkilometers nog een nieuwe helling: de Côte de la Rue Naniot waar kasseien liggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.