Van Barneveld kan laatste vier vergeten

Michael van Gerwen heeft op de dertiende speelavond van de Premier League Darts de leidende positie overgenomen van Phil Taylor. De Brabander rolde in Birmingham de Engelsman James Wade op met 7-1. De nummer één van de wereldranglijst nam daarmee revanche voor zijn enige nederlaag tot dusver in de Premier League in de eerste ronde tegen Wade op 4 februari in Leeds.

Van Gerwen kwam in het klassement op 22 punten. Dat is nu evenveel als Taylor, die in Birmingham zijn eerste nederlaag incasseerde na een ongeslagen reeks van twaalf partijen. De Schot Peter Wright zegevierde met 7-4 over de Engelse dartslegende. Op basis van het aantal gewonnen legs in de gehele competitie mag Van Gerwen zich de nieuwe koploper noemen. Hij is al verzekerd van deelname aan de 'Final Four'.

Raymond van Barneveld kan kwalificatie voor de halve finales vergeten. De Haagse darter was niet opgewassen tegen wereldkampioen en titelverdediger Gary Anderson. De Schot was met 7-5 te sterk voor Van Barneveld, die in de laatste twee speelronden van de reguliere competitie geen sportieve perspectieven meer heeft.

De Premier League doet de komende weken nog Manchester (5 mei) en Rotterdam (12 mei) aan. Op 19 mei is de grote finale in Londen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.