Van Barneveld overtuigend door in Dublin

Darter Raymond van Barneveld heeft dinsdagavond bij de World Grand Prix in Dublin, met een totale prijzenpot van ruim 450.000 euro, de kwartfinale bereikt. De vijfvoudige wereldkampioen uit Den Haag versloeg Adrian Lewis met 3-0. Met zes gewonnen legs op rij in de tweede en derde set maakte 'Barney' het verschil tegen de tweevoudige wereldkampioen uit Engeland. Van Barneveld won het toernooi nog nooit.

Eerder op de avond bereikte Benito van de Pas verrassend eveneens de laatste acht. De 23-jarige Tilburger versloeg de Engelsman Terry Jenkins met 3-1. Van de Pas bereikte voor de tweede keer de kwartfinales van een groot tv-toernooi.

Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld, gooit woensdag in de tweede ronde tegen de Engelsman James Wilson. De Brabander won de titel in 2012 en 2014. De Engelse dartslegende Phil Taylor en titelverdediger Robert Thornton uit Schotland liggen al uit het toernooi.

Voor de eindwinnaar in Dublin ligt een geldbedrag van ruim 110.000 euro klaar. Bij het toernooi in Ierland moeten de spelers beginnen en eindigen met een dubbel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.