Van Barneveld verslaat Van Duijvenbode

Raymond van Barneveld heeft zonder briljant te gooien de tweede ronde bereikt van het WK darts in Londen. De Hagenaar versloeg Dirk van Duijvenbode zondagavond met 3-0. De routinier maakte zijn 23-jarige landgenoot duidelijk dat er nog werk aan de winkel is om te slagen in de top van de PDC.

De tweede set was het beste voorbeeld. Bij 2-2 in legs had Van Duijvenbode de kans het evenwicht te herstellen. Hij had nog 180 staan, geen finish, en gooide toen zijn pijlen drie keer in de triple 20, een verloren beurt dus. Die klap kwam voor de debutant zo hard aan dat hij niet alleen wankelde maar omviel. Van Barneveld profiteerde koel en kon zich verscheidene missers op een dubbel permitteren.

,,Tegen een Nederlander spelen vind ik altijd moeilijk, dus ik ben blij met de winst. Maar mijn spel moet beter. Het is dat hij 180 dood gooide, anders was het nog een heel andere wedstrijd geworden'', reageerde Van Barneveld. Eerder op de dag vloog Jermaine Wattimena eruit. Hij pakte tegen Mensur Suljovic, een Oostenrijker in vorm, nog wel de eerste set met 3-2, maar kon die hoopgevende start geen vervolg geven.

Vincent van der Voort bleef zaterdag fier overeind tegen de Australiër Loz Ryder. De tempomaker uit Noord-Holland kwam geen moment in problemen. Dat gold ook voor Phil Taylor. De succesvolste darter ooit, dit WK als derde geplaatst achter Michael van Gerwen en Gary Anderson, hoefde niet zijn beste spel te laten zien om de Japanner Keita Ono van het bord te vegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.