Van Bronckhorst: eind goed, al goed

Eind goed, al goed. Dat was zondag de conclusie van trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord. Een week na het winnen van de KNVB-beker verzekerde de Rotterdamse ploeg zich met winst op Willem II (0-1) van de derde plaats in de eredivisie. ,,Dit was een heel mooie week voor ons'', zei Van Bronckhorst in Tilburg.

De trainer erkende dat het spel van zijn ploeg niet zo best was. ,,We hebben een rare week achter de rug, met winst van de beker, het daaropvolgende feest en weinig trainen. De focus was daarom misschien wat minder. Zeker in de eerste helft ontbraken alle 'basisdingen' bij ons. We moesten schakelen, in de tweede helft ging het beter. Complimenten aan de ploeg dat we hier toch drie punten hebben gepakt. We sluiten het seizoen goed af met de derde plek op de ranglijst, de bekerwinst en directe kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League.''

Feyenoord verspeelde zijn kampioenskansen door een dramatische reeks van zeven nederlagen. Daarna bleef de ploeg van Van Bronckhorst echter twaalf duels op rij ongeslagen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.