Van Dijk in het geel naar Borkum

LEEK Wielrenster Ellen van Dijk gaat zondag met de gele trui om de schouders naar het Duitse Waddeneiland Borkum om daar een poging te ondernemen de Energiewacht Tour op haar naam te schrijven.

De coureur van Boels-Dolmans won zaterdagmiddag in Leek de individuele tijdrit. Van Dijk liet in een 13,6 kilometer lange rit Annemiek van Vleuten 22 seconden achter zich. De Duitse Lisa Brennauer werd derde op 48 seconden.

Van Dijk is opnieuw leidster in de internationale etappekoers. Eerder droeg ze de gele leiderstrui al na de door haar team gewonnen ploegentijdrit, waarmee de Energiewacht Tour woensdag opende. Op de tweede dag werd het leiderstricot overgenomen door haar ploeggenote Chantal Blaak. Blaak zakte gisteren na de tijdrit naar de vierde plaats op ruim vijftig seconden achterstand van Van Dijk. Blaak werd zaterdag nog wel tweede in de massasprint waarin de ochtendetappe eindigde. Die werd gewonnen door Kirsten Wild.

Van Dijk was blij met haar eerste tijdritzege van het jaar. ,,Dit was een eerste test in het nieuwe seizoen en dan is prettig om die te winnen. Deze vlakke tijdrit lag me natuurlijk heel goed, maar over de tijdsverschillen ben ik tevreden. Hopelijk kan ik de trui vasthouden op de laatste dag, het is een lastige rit op Borkum, maar we staan er goed voor.’’

Annemiek van Vleuten staat nu tweede op 37 seconden, de achterstand van Lisa Brennauer is 52 tellen. De Duitse won vorig jaar het eindklassement, Van Dijk won de Energiewacht Tour in 2013.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.