Van Dijk verdient plek in ijzersterk Team van het Jaar van FIFA, ook Miedema geselecteerd

Miedema in het wereldelftal van het jaar ANP

Virgil van Dijk heeft het geschopt tot het Team van het Jaar van wereldvoetbalbond FIFA. De verdediger van Liverpool, die eerder speelde voor FC Groningen, bevindt zich in goed gezelschap. De Hoogeveense Vivianne Miedema zit in het Team van het Jaar van de vrouwen.

Van Dijk werd afgelopen seizoen kampioen van Engeland met Liverpool en maakte wederom een ijzersterke indruk als leider van de defensie van de Engelse topclub. In het Team van het Jaar vormt hij een defensie met ploeggenoot Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos (Real Madrid) en Alphonso Davies (Bayern München). Die laatste brak het afgelopen seizoen door bij Bayern als zeer aanvallende linksback. De jonge Canadees maakte veel indruk en wordt daar nu voor beloond.

Op het middenveld zijn Joshua Kimmich (Bayern München) en Thiago Alcantara (vorig seizoen Bayern, nu Liverpool) de controleurs en staat Manchester City-ster Kevin De Bruyne als aanvallende middenvelder geposteerd. De aanval wordt weinig verrassend gevormd door Lionel Messi (FC Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München) en Cristiano Ronaldo (Juventus).

Miedema in Team van het Jaar van de vrouwen

Ook in het Team van het Jaar voor de Vrouwen staat een Nederlander. Vivianne Miedema, die topscorer werd van de Premier League als spits van Arsenal, heeft een plekje gekregen in het elftal. Andere bekende namen zijn onder anderen die van Pernille Harder en Megan Rapinoe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport