Van Gaal: dit is niet zo mooi

Trainer Louis van Gaal van Manchester United wist dinsdagavond in Londen even niet wat hij moest denken van de flinke vernielingen aan de spelersbus van zijn club. ,,Tsja, wat kan ik hierover zeggen'', verzuchtte hij. ,,Dit is niet zo mooi. De beelden zeggen feitelijk alles. Er komen hier veel emoties los. Maar op deze manier behoor je natuurlijk niet bij het stadion aan te komen voor een uitwedstrijd. Het zal ongetwijfeld van invloed zijn op de spelers en dat valt te betreuren.''

De spelersbus kwam rijkelijk laat in Londen aan. Bij het stadion hadden zich duizenden fans van de thuisclub voor de poorten verzameld. De aanhangers wilden de laatste thuiswedstrijd van West Ham United in Upton Park, na 112 jaar, van dichtbij meemaken. Veel fans hadden echter geen ticket weten te bemachtigen en bleven daardoor in de straten rondom het aloude complex hangen.

De spelersbus van ManUnited werd bekogeld met onder meer flessen, stenen en vuurwerk. Het voertuig liep fikse schade uit, waaronder een paar gebroken ruiten. De aftrap werd door de incidenten vastgesteld op 21.30 (Nederlandse tijd), drie kwartier later dan de bedoeling was.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.