Van Gaal: fantastisch voor spelers en fans

Louis van Gaal won de nationale beker in Nederland, Spanje en Duitsland en kan dat op 21 mei ook in Engeland doen. Met Manchester United bereikte hij zaterdag de finale van de FA Cup, dankzij een treffer diep in blessuretijd van Anthony Martial in de halve finale tegen Everton (2-1). ,,Dit is fantastisch voor de spelers en de fans'', jubelde Van Gaal op het kolkende Wembley. ,,We verdienen het om in de finale te staan.''

De 'Mancunians' domineerden de confrontatie met Everton voor rust, maar gaven het initiatief in de tweede helft uit handen. Volgens Van Gaal, die ondanks de winst toch wat te mopperen had, werd Everton geholpen door de arbitrale beslissingen. ,,Wij kregen alles tegen. Daardoor kwam Everton terug in de wedstrijd. De scheidsrechter veranderde de wedstrijd'', zei Van Gaal. Een makkelijk gegeven strafschop aan de 'Toffees' werd echter gemist door Romelu Lukaku.

,,We hadden zo veel kansen en hadden de wedstrijd al eerder kunnen beslissen'', aldus Van Gaal, die volgens aanhoudende geruchten bezig is aan zijn laatste weken bij ManUnited.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.