Van Gaal klaar met vragen over toekomst

Louis van Gaal is klaar met het gespeculeer over zijn toekomst. De manager van Manchester United wilde vrijdag niet ingaan op de nieuwste geruchten in Engelse media, die beweren dat hij na dit seizoen vertrekt. ,,Ik denk niet dat de pers mij hoeft te helpen bij het maken van beslissingen'', zei Van Gaal smalend.

De 64-jarige Amsterdammer staat in zijn tweede seizoen op Old Trafford onder grote druk. Amper een maand geleden leek zijn ontslag nabij, maar de laatste vijf wedstrijden bleef Manchester United ongeslagen. ,,De pers heeft me eerst ontslagen, nu willen ze zich ook bemoeien met mijn toekomst. Ik hoef al die vragen daarover niet te beantwoorden'', bromde Van Gaal. ,,De druk is er nu een beetje af na een lastige periode, maar die komt meteen terug als we zaterdag verliezen van Southampton. Zo gaat dat bij Manchester United, wij moeten altijd winnen.''

Van Gaal treft met Southampton de ploeg van Ronald Koeman, met wie hij sinds een onderlinge machtsstrijd bij Ajax een moeizame relatie onderhoudt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.