Van Gaal krijgt nog een kans tegen Hiddink

Als de voortekenen niet bedriegen, dan zit Louis van Gaal maandagavond op de bank bij Manchester United als het Chelsea van Guus Hiddink op bezoek komt. De positie van de geboren Amsterdammer kwam zaterdag nog meer onder druk te staan na de blamerende nederlaag van zijn ploeg bij Stoke City (0-2). ,,Het bestuur hoeft mij niet te ontslaan. Ik kan zelf ook opstappen'', zei Van Gaal na het zevende duel op rij zonder zege.

Vervolgens lieten de Amerikaanse clubeigenaren van United en Van Gaal niets meer van zich horen. Het heeft er dus alles van weg dat zowel United als Chelsea vanaf 18.30 uur Nederlandse tijd onder leiding staat van een oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Beide trainers stonden al zes keer tegenover elkaar toen Barcelona en Real Madrid en AZ en PSV elkaar troffen. Van Gaal versloeg Hiddink slechts eenmaal.

Manchester United en Chelsea snakken naar succes. De thuisclub uit Manchester bezet een teleurstellende zesde plaats in de Premier League. Regerend kampioen Chelsea staat zelfs vijftiende.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.