Van Gaal prijst fans van ManUnited

Louis van Gaal is verguld met de steun die hij nog altijd voelt bij Manchester United, ondanks de teleurstellende prestaties van zijn ploeg. De Nederlandse manager noemde de fans van de Engelse topclub donderdag zelfs de beste die hij ooit heeft meegemaakt. ,,Bij alle clubs waar ik heb gewerkt, heb ik moeilijke periodes meegemaakt. De beste supporters zitten bij Manchester United, want zelfs in deze zware tijd hebben ze nog applaus over voor de spelers. Dat is fantastisch'', zei Van Gaal donderdag.

De 'Mancunians' maakten maandag tegen Chelsea een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij, al had iedereen in Manchester op meer gehoopt dan een punt (0-0). ,,We hebben veel van zulke wedstrijden gespeeld, bijna altijd zijn we de bovenliggende partij'', zei Van Gaal, die zijn elftal weer te veel kansen zag missen. ,,Het was wel fantastisch dat we tegen Chelsea onder deze druk zo konden voetballen.''

Voor ManUnited wacht zaterdag de confrontatie met 'angstgegner' Swansea City, waarvan het de laatste drie competitieduels steeds verloor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.